EMDR Traumaverwerking

Praktisch, gestructureerd en effectief!

EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Het is een volwaardige en effectieve psychotherapeutische behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: ‘door middel van oogbeweging het opnieuw beleven en desensibiliseren van ingrijpende gebeurtenissen.’

Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt binnen de psychiatrie traumatisch genoemd. Typerend voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties die iemand regelmatig herbeleefd.

Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op de traumatische gebeurtenis. Zo kan een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt of een beeld dat je ziet, de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terugbrengen; inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

EMDR is een krachtige, bewezen behandelmethode, het is praktisch, gestructureerd en werkt vaak snel.

EMDR Traumaverwerking

  • Sessie (1,5 uur): € 100,-
  • 1ste afspraak: Intake + Sessie (2 uur): € 130,-
  • Combinatiesessie (2,5 uur): € 166,50
  • Avond-, weekend- en feestdagentoeslag: 20%

Wanneer EMDR

In ieders leven kunnen bepaalde gebeurtenissen diep ingrijpen en tot jaren daarna nog dagelijks grote invloed hebben op je functioneren. Het is niet altijd duidelijk waar sommige gemoedstoestanden vandaan komen. Mensen kunnen jarenlang rondlopen met angst, verdriet, schaamte of spijt, zonder te weten waar deze gevoelens door veroorzaakt worden.

Trauma werkt blokkerend op je gevoelsleven, daarom is het belangrijk om dat te verwerken. Door de ruimte die ontstaat, hebben de lichaamsgerichte behandelingen die daarop volgen een veel diepere uitwerking. We bespreken vooraf waar we de aandacht op richten.

Ook met een gerichte hulpvraag om vrij te komen van nare ervaringen en/of trauma, ben je welkom!